REIKI Narayanaya

Reiki terapija in Reiki tečaji

Tri stopnje reikija

 

Prva stopnja reikija

Prva stopnja reikija je namenjena predvsem samozdravljenju, saj že sama uglasitev zdravi nekatera obolenja ter sproži čiščenje organizma. Že z reikijem prve stopnje je možno zdraviti tudi druge s polaganjem rok. Energija reikija prve stopnje zdravi predvsem fizično telo in čustva. Zdravljenje poteka na način, da v naše celice prinaša svetlobo, univerzalno energijo, ki čisti in usklajuje celice ter jih s tem harmonizira in zdravi. Z vzpostavljanjem ravnovesja v telesu pa pripomore k večji čustveni stabilnosti.

Učitelj reikija pri iniciaciji odpre inicirani osebi pretok energije in ji s tem omogoči, da se sama zdravi. Po iniciaciji se odpre pretok energije, ki se kaže kot toplota na dlaneh. Po prejetju iniciacije v prvo stopnjo reikija je priporočljivo opraviti čim več zdravljenj na sebi, predvsem je pomembno opraviti 21-dnevno čiščenje čaker. Na ta način v telo skozi auro priteka vse več univerzalne energije, kar pospešuje čiščenje in samozdravljenje. Ta proces ni vedno prijeten, vendar se z zdravljenjem sebe uravnoveša tudi energija in blaži morebitne neprijetne občutke.

Druga stopnja reikija

Pri iniciaciji v drugo stopnjo reikija se pretok univerzalne energije opazno poveča. Čas, ki ga potrebujemo za zdravljenje v primerjavi s prvo stopnjo reikija, se občutno zmanjša, učinkovitost zdravljenja pa poveča. Po iniciaciji se močno poveča intuicija, večina se po iniciaciji sčasoma zave lastnih reiki vodnikov, ki pomagajo pri zdravljenju. Sporočilo vodnikov večina sprejema kot »pravilne« misli, takrat ko jih potrebujejo ali v obliki »pravilnih« spoznanj. Nekaterim se odpre sposobnost videnja barv, energije ali videnja energijskih blokad, obolelih organov, ki jih želijo zdraviti.

Sama iniciacija vpliva predvsem na čustveno, umsko in karmično zdravljenje osebe, ki iniciacijo sprejme. Po njej lahko pridejo na površje stara, okostenela škodljiva čustva, neozdravljena pretekla stanja (lahko tudi iz prejšnjih inkarnacij), škodljivi miselni vzorci itd.

Zdravljenje z reikijem druge stopnje močno poveča učinkovitost in omogoča tudi zdravljenje na daljavo (reikiranje oseb, ki fizično niso prisotne).

Pri reikiju druge stopnje reikist zavestno usmerja energijo s pomočjo reiki simbolov. Pri zdravljenju na daljavo se reikist običajno dogovori z osebo o želenem času in mestu reikiranja. Ob poznavanju določenih podatkov o osebi lahko pošiljamo reiki tudi osebam, ki jih osebno ne poznamo, vendar so z našim reikiranjem seznanjene in ga dovolijo.

Reiki energije izrecno ni priporočljivo pošiljati tistim, ki tega ne želijo oziroma tistim, s katerimi se za reiki tretma nismo predhodno dogovorili. Vsako pošiljanje reiki energije brez vednosti drugega ali tistemu, ki tega ne želi, je zloraba reikija in nasilno poseganje v biopolje osebe, kljub našim dobrim namenom. Po zakonu karme to povzroča posledice tistemu, ki to počne. Izjemoma se reiki energija pošilja tistim, ki niso v stanju, da bi se odločili ali zdravljenje potrebujejo (ljudje v komi, majhni otroci – dela se lahko tudi prek njihovih staršev).

Tretja stopnja reikija

Zadnja stopnja reikija se deli na dve podstopnji – mojstrsko in učiteljsko. Tretja stopnja se zna imenovati tudi kar mojstrska, saj pri iniciaciji prejmemo in začnemo uporabljati četrti, mojstrski simbol. Iniciacija v mojstrsko stopnjo je smiselna za vse, ki so opravili drugo stopnjo.

Učiteljska stopnja

Učiteljska stopnja je zadnja stopnja reikija, na kateri se osebo usposablja, da postane reiki učitelj. To je oseba, ki popolnoma obvlada reiki energijo in je sposobna inicirati druge v vse stopnje reikija. Ta stopnja je priporočljiva za vse, ki želijo svoje življenje posvetiti reikiju ter širjenju reikija z iniciranjem in poučevanjem drugih.