REIKI Narayanaya

Reiki terapija in Reiki tečaji

Reiki univerzalna energija ljubezni

Ljudje so že v starih časih nagonsko polagali roke na človeško ali živalsko telo, kar je prineslo olajšanje in blažilo bolečine. Znano je, da si v primeru poškodbe nagonsko položimo roko na obolelo mesto, prav tako mati v primeru vročine otroku položi roko na čelo. Podobno ravnajo tudi živali; nagonsko si ližejo boleča mesta, z jezikom in dotikom negujejo mladičke.

Dejstvo, da živo telo izžareva toploto, je osnova za vse zdravilske tehnike, ki zdravijo z dotikom. Ta energija je življenjska sila in različne kulture jo različno imenujejo. Pojavlja se pod imeni, kot so reiki, življenjska energija, prana, či itd.

Reiki je fonetični zapis dveh japonskih pismenk. »Rei« pomeni »univerzalna«, »ki« pomeni »energija«. Skupaj tvorita besedno zvezo »univerzalna energija«. Reiki je sistem zdravljenja s polaganjem rok, z dotikom in na daljavo. Je zelo preprost in učinkovit. Oseba, ki izvaja reiki, je prevodnik univerzalne energije in ta v nobenem primeru ni njegova posebnost. Na lastnosti univerzalne energije ne moremo vplivati, kakor tudi ne moremo vplivati na način njenega delovanja, saj smo zgolj v vlogi posrednika te energije. V univerzalni energiji sta prisotni brezpogojna ljubezen in modrost univerzuma.

Za izvajanje reikija ni potrebno imeti posebnega prepričanja, vere ali religije, saj je enako učinkovit pri ljudeh z različnimi veroizpovedmi, kakor tudi pri privržencih različnih ideologij in znanosti.

Reiki nam omogoča, da ozavestimo težave, ki smo jih skozi življenje potiskali vase, v podzavest. Z ozaveščanjem težav spoznamo svojo življenjsko pot in nalogo, ki jo naj bi opravili v življenju. Na ta način se nam življenje začne korenito spreminjati. Skratka, v svojem življenju nismo več le pasivni opazovalci, temveč prevzamemo aktivno vlogo.

Reiki se od drugih oblik zdravljenja z dotikom razlikuje prav po tem, da je za delo z reikijem potrebna uglasitev oziroma iniciacija.

Obstajajo tri stopnje uglasitve v reiki energijo. Tretja stopnja se nadalje deli na dve podstopnji: mojstrsko in učiteljsko. Zadnja, učiteljska stopnja, je namenjena tistim, ki želijo življenje posvetiti reikiju in postati reiki učitelj.