REIKI Narayanaya

Reiki terapija in Reiki tečaji

1. ČAKRA – OSNOVNA ALI KORENSKA (muladhara) – rdeče barve

Nahaja se ob spodnjem delu hrbtenice. Povezana je s fizičnim telesom ter nadledvično žlezo. Čakra prevaja energije volje do fizičnega bivanja, življenja na zemlji in je zato povezana z nagonom po samoohranitvi.

2. ČAKRA – SPOLNA (swadhistana) – oranžne barve

Nahaja se v ledvenem predelu, v višini križa. Povezana je s spolnimi žlezami ter spolnimi organi. Preko nje se v telo prevajajo nagoni kot so: samoohranitveni, materinski … predvsem pa nagon po ohranitvi svoje vrste. Energije, ki jih prevaja, so odgovorne za moč manifestacije, pri čemer gre za fizične aktivnosti in udejanjanje idej, zamisli …

3. ČAKRA – SOLARNI PLEKSUS (manipura) – rumene barve

Nahaja se na področju sončnega pleteža. Povezana je s trebušno slinavko ter upravlja z želodcem, jetri, žolčnikom ter živčnim sistemom. V fizično telo prevaja energije čustev, želja in astralnih občutkov. Skozi njo teče največ energij, ki povprečnemu človeku, ki šele razvija svoj razum, omogočajo razvoj na osnovi občutenja, aspiracije.

4. ČAKRA – SRČNA (anahata) – zelene barve

Nahaja se med lopaticami v višini srca. Povezana je s priželjcem ter upravlja s srcem, krvjo, živcem vagusem in cirkulatornim sistemom. Povezana je z energijami življenjske moči. V fizičnem življenju se njena dejavnost izraža v sposobnostih človeka, da se vživi v drugega, v njegovem sočutju, razumevanju soljudi in sposobnosti za srčno delo z drugimi.

5. ČAKRA – GRLENA (višudha) – modre barve

Povezana je s ščitnico ter upravlja z bronhialnim in vokalnim sistemom ter s pljuči. Povezana je z energijami kreativnega izražanja. Njena aktivnost se kaže v sposobnostih verbalnega in pisnega izražanja.

6. ČAKRA – ČELNA ali TRETJE OKO (adžana) – indigo, vijolične barve

Povezana je s hipofizo ter upravlja s spodnjimi možgani, z očmi ter nosnim predelom. V sebi zgošča energije visoko razvite osebnosti ter jih usmerja in razporeja. Prevaja energije, ki so odgovorne za stabilnost, prodornost osebnosti in njeno ubranost.

7. ČAKRA – KRONSKA (sahasrara) – vijolične, bele, zlate barve

Nahaja se nad temenom. Na fizičnem telesu je tesno povezana z epifizo (češeriko) ter vpliva na delovanje zgornjega dela možganov. Temenska čakra prevaja energije duhovne volje. Odgovorna je za prevajanje abstraktnih energij. To so energije, ki človekovo življenje popeljejo na subtilnejše ravni bivanja.