REIKI Narayanaya

Reiki terapija in Reiki tečaji

Reiki v bolnišničnih ustanovah

Nekatere najboljše bolnišnice v ZDA zdaj svojim pacientom reiki ponujajo kot dopolnilno alternativno zdravljenje. Ob tem spremljajo koristi takega zdravljenja in poročajo, da so učinki izjemni!

Dr. Jessica Utts iz Univerze Kalifornija je že leta 1999 objavila raziskavo, ki je pokazala, da imajo statistično parapsihološki dejavniki večji učinek na zdravljenje kot zdravila. Tudi eksperimenti, ki so jih izvajali v izjemno kontroliranih okoliščinah, so dokazali enako.

Poleg omenjenih so bile narejene številne študije in eksperimenti, ki zdaj dokazujejo, da alternativna medicina in metode, kot je reiki, lahko pomagajo pri zdravljenju bolezni, lajšanju bolečin in izboljševanju počutja.

Reiki oklevajoče sprejemajo tudi v zdravstvenih krogih, vendar je okrog njega še vedno veliko vraževerja. Ljudje še vedno dvomijo o njegovi učinkovitosti, čeprav imamo danes na voljo konkretne znanstvene dokaze. Toda dobra novica je, da so nekatere vodilne bolnišnice po svetu že prepoznale njegove koristi in reiki danes uspešno uporabljajo pri zdravljenju svojih pacientov. Glede na raziskavo UCLA danes več kot 800 ameriških bolnišnic kot del zdravljenja brezplačno ponuja tudi reiki.

Na Centru za interaktivno medicino in prebavo (Interactive Medicine and Digestive Center), ki je bil leta 2018 na seznamu najboljših bolnišnic v ZDA, močno priporočajo reiki. Pacientom ga priporočajo kot pomoč pri hitrejšem okrevanju in lajšanju bolečin. Reiki je tam del procesa okrevanja, tako kot interaktivna psihoterapija, terapevtske masaže in akupunktura.

Njihov Program prostovoljstva za boljše interaktivno zdravljenje (The Interactive Healing Enhancement Volunteering Program) vključuje različne zdravilne metode, obvezen del vsakega programa zdravljenja pa je tudi reiki. Njegove zdravilne učinke pacientom razložijo zdravniki.

Tudi priznan Center za rakava obolenja na Univerzi Pensilvanija, danes imenovan Abramson Center, ponuja reiki kot eno izmed podpornih metod zdravljenja.

Reiki uporabljajo tudi v priznanih otroških bolnišnicah, kot je Otroška bolnišnica Boston, Medicinski center Univerze Kolumbija in Otroška bolnišnica Yale New Haven.

Premislite, kaj storite, ko je vaš otrok bolan ali ga nekaj boli. Objamete ga in božate ali poljubite obolelo mesto. Intuitivno veste, kaj vaš otrok potrebuje, da se bo počutil bolje. Tudi to je reiki.